Βρετάνη & Κρέπα

Πολιτιστικά και ιστορικά η κρέπα σε διάφορες μορφές αναφέρεται πριν πολλά χρόνια αλλά ο τρόπος σερβιρίσματος που λίγο πολύ ολοι γνωρίζουμε έχει αναδειχτεί στην Βρετάνη μια διοικητική περιοχή στα βορειοδυτικά της Γαλλίας.

Στη Γαλλία οι κρέπες θεωρούνται εθνικό πιάτο και η κατανάλωση τους είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Στη Βρετάνη σερβίρονται παραδοσιακά με μηλίτη ένα παραδοσιακο ποτό της περιοχής.

Η παρασκευή του μίγματος γίνεται και με ένα τύπο αλευριού το οποίο δεν περιέχει γλουτένη.

Αυτές ονομάζονται galettes (galetes Breton) ενώ στις δυτικές περιοχές ονομάζονται crêpes (krampouezh Breton) και παρασκευάζονται από αλευρι σίτου.