Τύποι & Ειδικές Κρέπες στη Γαλλία

Οι Κρέπες είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλη τη Γαλλία Τα κοινά συστατικά περιλαμβάνουν αλεύρι, γάλα,αυγά, βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Οι κρέπες συνήθως είναι δύο ειδών: οι γλυκές κρέπες (sucrées crêpes) που παρασκευάζονται με αλεύρι σίτου και οι αλμυρές που ονομάζονται galettes (salées crêpes) οι οποίες παρασκευάζονται με ένα τύπο αλευριού που ονομάζεται φαγόπυρο και δεν περιέχει γλουτένη.

Το όνομα "galette" προήλθε από τη λέξη "Galet", που στα γαλλικά σημαίνει βότσαλο, δεδομένου ότι οι πρώτες gallettes ψήθηκαν σε ένα θερμαινόμενο στη φωτιά βότσαλο.

Ακόμα υπάρχουν οι Mille crêpeς οι οποίες είναι Γαλλικά κέικ που αποτελούνται από πολλά στρώματα κρέπας."Mille" σημαίνει «χίλια», υπονοώντας τα πολλά στρώματα κρέπας.

Τέλος ένα πρότυπο κρέπας είναι η κρέπα κρέπα Suzette, μια κρέπα που παρασκευάζεται με τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και λικέρ η οποία συνήθως φλαμπάρεται κατά την παρουσίαση.