Η Κρέπα στον κόσμο

Η κρέπα είναι μία πολύ λεπτή τηγανίτα που συνήθως γίνεται από αλεύρι σίτου. Η λέξη είναι Γαλλικής προέλευσης, που απορρέει από τη Λατινική crispa, που σημαίνει κατσαρά.

Η κατανάλωσή της είναι σήμερα διαδεδομένη στη Γαλλία και θεωρείται εθνικό πιάτο, σήμερα η ίδια γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλείς στα περισσότερα μέρη του κόσμου και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Οι κρέπες μπορούν να σερβιριστούν με ποικίλες γαρνιτούρες, είτε γλυκές με διάφορα ζαχαρώδη είτε αλμυρές.

Ο τρόπος σερβιρίσματος εξαρτάται από την διατροφική φιλοσοφία κάθε περιοχής

Η κρέπα μέσα στην ιστορία έχει δημιουργήσει τον δικό της μύθο και η ονομασία της αναφέρετε διαφορετικά από χώρα σε χώρα λαμβάνοντας υπ’ όψη την διαφορετικότητα των περιοχών και τις διατροφικές συνήθειες .

Οι ονομασίες ποικίλουν για αυτό και μείς θα προσπαθήσουμε στον παρακάτω πίνακα να αναφέρουμε προϊόντα που σχετίζονται με τη κρέπα απ’ όλο το κόσμο:

Injera Ερυθραία - Αιθιοπία 
Tortilla Ισπανία - Μεξικό - Κεντρική Αμερική
Dosa Ινδία
Sopaipilla Κεντρική & Νότια Χιλή - Ουρουγουάη - Αργεντινή
Laxoox Σομαλία 
Lahoh Υεμένη - Τσεχία 
Κρέπα Ελλάδα 
Pannekake Νορβηγία 
Naleśniki Πολωνία
Clătită Ρουμανία 
Blynai Λιθουανία
Bliny Ρωσία 
Pannkaka Σουηδία 
Nalisniki Ουκρανία 
Blintse Γίντις
Ohukainen Φινλανδία 
Pfannkuchen Γερμανία 
Pannenkoeken Ολλανδία
Crespella Ιταλία  
Palacsinta Ουγγαρία - Σερβία - Βουλγαρία
Palacinka Σλοβακία 
Banh Xeo Βιετνάμ 
Blintz Ρωσία 
Palatschinke Αυστρία - Γερμανική Βαυαρία 
Pancake Αμερική - Καναδάς  
Crepes Γαλλία 
Sope Μεξικό
Memilheon Κορέα